Avertisment pentru turiștii care merg în Turcia

Data publicării:
istanbul - GettyImages-509596748

© GULLIVER/GETTYIMAGES

Fosta capitală a Turciei şi plajele din Antalya sunt destinaţii preferate și de români în fiecare an şi mai ales acum, când agenţiile de turism oferă reduceri mari ca să atragă turiştii speriaţi de valul recent de atentate.

De la începutul anului, 15 turişti străini au murit la Istanbul în atacuri teroriste. Avertismentul americanilor vine la nici 24 de ore de un mesaj asemănător, transmis de Israel.  

Poliția turcă a efectuat sâmbătă o detonare controlată în Piața Taksim din Istanbul, a declarat pentru Reuters un martor ocular, la câteva ore după ce ambasada SUA din Turcia a avertizat că există „amenințări credibile” de atentate împotriva zonelor turistice și a piețelor publice, relatează Agerpres.

Forțele de poliție au încercuit piața Taksim, o destinație turistică populară, în centrul Istanbulului. Un membru al unei echipe de geniști a poliției a fost văzut umblând la ceea ce părea a fi o sacoșă pe care a detonat-o ulterior. Zgomotul a fost extrem de puternic, a povestit martorul ocular.

Securitatea a fost deja întărită în zonă înaintea unui summit al Organizației de Cooperare Islamică ce urmează să aibă loc la Istanbul săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri