Sâncraiu, un sat din judeţul Cluj, atrage anual peste 10.000 de turişti, majoritatea străini

Data publicării:
Sancraiu

„E aer curat aici, e linişte, râurile sunt curate, la fel şi drumurile şi casele. Pur şi simplu e foarte frumos”, spune o turistă.

La Sâncraiu sunt 46 de pensiuni, pentru că localnicii au profitat de ce le-a dat natura. Rigo Ildiko a reamenajat cele două case în care au trăit bunica şi mătuşa ei. Turiştii găsesc la ea nu doar cazare şi masă, ci şi un mic muzeu, în care pot să vadă mobilier şi ţesături vechi de 200 de ani. Asta nu înseamnă că nu este în pas cu vremurile, pentru că pensiunea este prezentată pe internet.

Sâncraiu primeşte în fiecare an 10.000 mii de turişti, cât populaţia staţiunii Sinaia. Nu e de mirare, pentru că satul are propria agenţie de turism.

„Suntem un grup de 43 de persoane (n.r. din Serbia) şi ne simţim foarte bine aici. Este a treia oara când venim, este un loc fantastic”, spune o altă turistă.

Avem relaţii bune cu agenţii din Danemarca, Letonia şi acum internetul funcţionează, avem site, lumea se uită şi caută. Am avut un grup din Japonia”, spune Vincze István, directorul unei agenţii de turism.

Primarul a modernizat drumurile din comună şi a făcut un sistem de canalizare cu bani europeni. Planurile nu se opresc aici.

Avem un subcapitol de o vancaţă plină de tradiţie şi folclor în ţinutul meşteşugarilor. Este un proiect de 200.000 de euro”, spune Poka Andrei, primarul comunei Sâncraiu.

La Sâncraiu, cazarea şi micul dejun pentru o persoană costă 35 de lei şi 50 dacă turistul vrea să aibă asigurate două mese pe zi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri