VIDEO. Cine este Marc Martel, "geamănul" vocal al lui Freddie Mercury, cel care a cântat în "Bohemian Rhapsody"

Data actualizării: Data publicării:
marc martel

Pelicula "Bohemian Rhapsody" a fost una dintre favoritele din acest an la Oscaruri. Parte din succesul filmului se datorează unui personaj, care nu va urca niciodată pe scenă, pentru a ridica un trofeu: "geamănul" vocal al lui Freddie Mercury.

Actorul Rami Malek l-a jucat impecabil pe Freddie Mercury în filmul "Bohemian Rhapsody", însă a recunoscut: "Nimeni nu și-ar dori să mă audă cântând". Pentru scenele care implicau performanțe vocale s-au folosit înregistrări de arhivă, însă această soluție nu a fost întotdeauna practică. Unele situații impuneau prezența unui vocalist de top. Alegerea a fost simplă: numele lui este Marc Martel și este "sosia" muzicală a faimosului solist al trupei Queen.

Născut la Montreal, Marc a crescut cu piesele lui George Michael și cu muzică creștină - tatăl său este pastor, iar mama conduce un cor. Tot ce știa în copilărie despre grupul Queen era scena din comedia "Wayne's World", în care protagoniștii cântau în mașină "Bohemian Rhapsody".

În liceu, Marc a fondat o trupă de rock creștin. Primul care a observat asemănarea vocii lui cu cea a lui Freddie a fost basistul grupului. Deloc încântat că nu are un timbru original, a început, totuși, să asculte albumele Queen. Iar în 2001, auzind că Roger Taylor, toboșarul supergrupului, organizează audiții pentru o trupă-omagiu, a dat o probă. Avea să fie începutul unei cariere. Și al unei mari iubiri.

Colaborarea lui Marc Martel cu producătorii filmului "Bohemian Rhapsody" are termeni stricți: clauzele contractuale nu-i permit să dezvăluie la care dintre scene a fost folosită vocea lui. În viața de zi cu zi, muzicianul și-a stabilit limite personale: nu va purta niciodată jacheta galbenă făcută celebră de Freddie, nu va folosi pe scenă stativul de microfon devenit marca acestuia și nu-și va lăsa mustață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri