Editorial Niciodată aur rusesc

Data publicării:
Ioana Constantin
Ioana Constantin
Vicepreședinte PMP
Ioana Constantin este economist, specialist în comunicare și fost secretar de stat în Ministerul Muncii
Ioana-Constantin_avatar_1637149320
sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

S-a declanșat în ultimele zile o operațiune de spălare a lui George Simion și a acestei Matrioska aurită, unde sunt parlamentari fascinați de Moscova, comportamente extremiste, anarhie, propagandă, gălăgie.

De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutați amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Să nu uităm că fosta senatoare AUR Diana Șoșoacă și-a cerut scuze Ambasadei Federației Ruse. Este fără precedent ca un demnitar al statului român să-și ceară scuze Federației Ruse. Tot AUR este partidul care a propus de mai multe ori ca premier un admirator al lui Putin - pe Călin Georgescu.

Simion încearcă să lege imaginea unor partide respectabile și cu istoric de AUR pentru a spăla eticheta extremistă.

De exemplu, referirile la PMP. Niciodată Partidul Mișcarea Populară nu va sta la masă cu extremiștii, niciodată PMP nu va sta la masă cu fanii Moscovei. PMP este al treilea partid ca număr de aleși locali la nivel național, un partid de dreapta, membru PPE, cu valori creștin democrate pe care le promovează fără a le duce în derizoriu cum fac amicii lui Simion.

De altfel și partidul conservator Alternativa Dreaptă a respins, printr-un comunicat public, o colaborare cu partidul lui Simion.

Sunt sigură că sunt mulți oameni de bună credință care au susținut AUR, oameni care nu știu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în acești 30 de ani, oameni care nu au știut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr și au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile rusești.

Degeaba aleargă George Simion și băieții care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european și anti-NATO.

Anarhia nu înseamnă patriotism, să te tăvălești pe la graniță nu înseamnă că îți iubești țara. Interdicția lui Simion de a intra în Basarabia n-a fost ridicată nici de conducerea pro-europeană. Asta arată cine e de fapt Simion și cine e partiduletul acesta de laborator pe care îl conduce. Un partid care a avut tupeul să propună un premier admirator al lui Putin - Călin Georgescu.

Cu extremiștii, niciodată la aceeași masă! Cu Rusia, niciodată la aceeași masă!

Partenerii noștri