Sari la conținut

Joburi pentru tineri, la Târgul de Cariere

Magicianul jocurilor, războinicul programării sau alchimistul graficii. Aşa sună numele posturilor deschise în cadrul unei firme care creează jocuri pe calculator.

„The warriors of development" sunt practic programatorii care lucrează în cadrul echipei. Şi după cum vedeţi aici... mie îmi place foarte mult personajul acesta, pentru că tot timpul caută să găsească erorile, dacă sunt, şi dacă nu, să le finiseze cât mai bine. Am vrut să fie cât mai reprezentantiv pentru jocurile pe care noi le creem”, a arătat Larisa Nica, angajată în cadrul firmei.

Tinerii au fost impresionaţi şi de joburile pregătite de reprezentanţii unei firme de animatronică din Oradea, aflată în căutare de artişti şi ingineri pentru decoruri la platourile de filme, săli de teatru sau parcuri de distracţii.

Julien Kiss, reprezentantul acestei firme a declarat că sunt implicaţi în numeroase proiecte: „Chiar acum colaborăm cu Disney din Paris şi aşa mai departe, cu Warner Bros... lucrăm la un nivel destul de ridicat.”

Printre angajatorii prezenţi la târg se numără şi compania RCS-RDS, care a venit cu o serie de posturi disponibile, inclusiv pentru tinerii care încă se află pe băncile facultăţii. Ioana Bortiş, reprezentant al companiei a declarat că „RCS-RDS oferă posturi de operator call-center, posturi de casier, agent de vânzări, agent pe teren servicii fixe şi mobile şi servicii mobile. În cazul postului de operator call-center avem nevoie de răbdare, fluenţă în limbaj, să ştim să comunicăm.”

Angajatorii sunt dispuşi să investească în noii angajaţi, iar cei avantajaţi sunt tinerii cu studii tehnice sau cei care cunosc o limbă străină.

„50% dintre inginerii noştrii sunt angajaţi direct din universitate, fără nicun fel de experienţă. Este de altfel, credem, datoria noastră să ne formăm propria echipă de ingineri”, a arătat Markus Happe, reprezentantul unei companii multinaţionale care se ocupă de dezvoltarea de roboţi industriali.

Potrivit organizatorului Luiza Olar, în cadru târgului sunt companii care recrutează fie pentru local, fie pentru oraşe precum Iaşi, Bucureşti, Braşov, iar angajatorii caută tineri care cunosc cel puţin o limbă străină.

Târgul de Cariere cu oferte de angajare în domenii generale are loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.