Sari la conținut

Şantier printre animale, la Craiova. Lucrările de modernizare a grădinii zoologice au început  

Leii, jaguarii, lamele şi cerbii de la gradina zoologică din Craiova trebuie să se obişnuiască, în următoarele opt luni, cu un peisaj nou. Asta pentru că excavatoarele şi motostivuitoarele vor face parte din habitatul lor până când reabilitarea grădinii zoo va ajunge la final. Şantierul a trebuit să fie deschis în mijlocul animalelor pentru că nicio altă gradină zoologică din ţară nu a putut să le preia.

Cuştile animalelor trebuiau modernizate conform normele în vigoare, iar autorităţile locale nu au găsit o altă soluţie. Lucrările de modernizare au început, iar acum angajaţii grădinii zoologice protejează animalele cât pot de mult.

''S-au făcut adrese către celelalte grădini zoologice din ţară pentru a prelua animalele din grădina zoologică din Craiova până la finalizarea investiţiei, dar am primit răspuns negativ'', a declarat Ionuţ Pârvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

În acest moment, leii de exemplu, au un spaţiu de 10 ori mai mic decât prevede legea. Constructorii spun însă că la final, animalele se vor bucura de un mediu care va semăna cu habitatul lor natural.

De-a lungul timpului, la Craiova au fost aduse mai multe animale decât ar fi permis capacitatea grădinii zoologice.

Şi vizitatorii sunt îngrijoraţi de condiţiile în care stau animalele acum.

Autorităţile speră ca animalele să se comporte bine pe timpul lucrărilor, pentru că cel mai mare pericol pentru ele acum este stresul. Valoarea investiţiei se ridică la 2.800.000 de lei.