"Şcoala Altfel" în tren

Data publicării:
SCOALA ALTFEL 210416

Peste 100 de copii de la o şcoală privată au mers cu trenul

În epoca internetului şi a tehnologiei avansate, copiii români visează la o banală călătorie cu trenul. Elevii din şcolile private din ţara noastră merg în vacanţe cu maşina sau cu avionul, aşa că tot ce ştiu despre mijloacele de transport în comun e ceea ce învaţă la şcoală de la profesori sau învăţători. În aceste condiţii, CFR Călători le oferă copiilor experiente de neuitat în cadrul programului „Şcoala Altfel”.

La prima vedere entuziasmul acestor copii pare de neînţeles. Explicabil totuşi dacă ne gândim că primele opţiuni ale părinţilor când vine vorba de un drum lung sunt maşina sau avionul. În cadrul programului "Şcoala Altfel", CFR încearcă să-i facă pe copii să redescopere călatoriile cu trenul.

Cei care s-au îndrăgostit de călătoria cu trenul, au exersat şi meseria de controlor.

Pentru cei mai multi dintre copii, astazi a fost cea mai frumoasa zi din cadrul programului "scoala altfel". Vor merge acasă cu amintirea unei călătorii de neuitat.

Învăţătorii spun că au căzut de acord cu părinţii pentru această activitate, organizată de CFR, pentru ca elevii să nu cunoască trenul doar din manuale. 

"A fost foarte frumos pentru ei, au fost încântaţi. Mai ales că acest tren oprea din staţie în staţie. Nu ştiau ce este o haltă, staţie. A fost foarte frumos şi foarte interesant. O experienţă minunată", a declarat Iulia Tanasie învăţătoare a unei şcoli private.

"Este o experienţă prin care am învăţat, ca doar suntem în săptămâna altfel. Am învăţat lucruri pe care le ştiam, dar aplicate altfel, se consolidează", a spus Alina Cristuinea, directorul şcolii private.

Reprezentantii CFR spun că îşi doresc prin astfel de acţiuni să-i apropie pe copii de acest mijloc de transport în comun.

"Mulţi au descoperit astăzi trenul, astăzi au aflat că este cel mai prietenos mijloc de transport în comun. Prietenos cu mediul înconjurător. E un lucru care ne bucură. Ne-au promis că o să mai vină", a spus Costel Tudosie, revizor regional CFR Craiova

115 copii, elevi ai unei scoli private din Craiova, au călătorit cu trenul din Bănie la Piatra Olt. CFR Craiova pune la dispoziţie o garnitură de tren pe aceasta ruta, în fiecare zi din săptămâna "Şcoala Altfel".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri