Phoenix a reuşit prima victorie cu Oradea

Data publicării:
phoenix

Phoenix Galaţi a reuşit o primă victorie în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Sportivii antrenaţi de Florin Nini au învins pe CSM CSU Oradea după un meci intens, plin de răsturnări spectaculoase de situaţie. Gălăţenii au avut un start perfect de partidă, în care au profitat din plin de absenţa lui Markovici, mai bun aruncător al oaspeţilor. Cu Milos Pesic şi Milos Bojovici în formă maximă, Phoenix a încheiat primul sfert cu un avantaj de opt puncte. Orădenii au revenit în meci în sfertul al doilea şi au intrat la pauza mare cu avantaj de un punct. Partea a doua a meciului a fost foarte echilibrată, cele două echipe alternând la conducerea jocului. Chiar dacă aveau şapte puncte avans când mai erau două minute, gălăţenii s-au văzut egalaţi cu 14 secunde înainte de finalul partidei. Jay Threatt şi Milos Bojovici au ratat apoi aruncările de la ultimul atac, iar meciul s-a încheiat la egalitate. În prelungiri, Phoenix a fost mult mai prezentă în joc şi s-a impus în final la o diferenţă destul de consistentă. Scor final 98-92, iar verdictul privind accederea în semifinalele Ligii Naţionale a fost amânat până cel puţin marţi, când va avea loc meciul patru.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea: "Felicităm echipa din Galaţi. Au făcut o partidă foarte frumoasă, au jucat extraordinar de bine, s-au dăruit şi au câştigat, este 2-1".

Milos Pesic, jucător Phoenix Galaţi: "Aşa se întâmplă în play-off. Toată lumea a dat sută la sută din capacitate, e normal. E destul de dur, a fost un meci plin de contacte, aşa cum ne aşteptam. Astăzi le-am dat o replică pe măsură şi am făcut-o cu succes".

Florin Nini, antrenor Phoenix Galaţi: "Oradea, îmi menţin părerea, este o echipă minunată, o echipă frumoasă, însă ştiu ce am jucat în tur acolo, ştiu ce am făcut în retur şi meritam să câştigăm acest meci. Băieţii au arătat încă o dată caracter, au arătat că atitudinea întotdeauna poate învinge valoarea şi nu pot decât să îi felicit, este meciul lor".

Meciul patru al sfertului de finală dintre Phoenix şi CSM CSU Oradea se va disputa marţi, de la ora 19:00, la Galaţi. În cazul unei noi victorii a gălăţenilor, meciul decisiv va avea loc la sfârşitul săptămânii la Oradea.

reporter: Marius Ţuca

operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri