S-au născut de Crăciun

Data publicării:
copii

Ea este Cristina. A venit pe lume chiar pe 25 decembrie la ora unu. A avut 3,6 kilograme la naştere şi este foarte vioaie şi gălăgioasă. Mama ei are 31 de ani şi este extrem de bucuroasă. A ajuns aseară cu ambulanţa la spitalul din Tîrgu Bujor, iar la puţin timp după miezul nopţii a născut.

Dorina Ramona Popa, mama copilului: "Un cadou deosebit pentru dumneavostră. Da, da. Vă aşteptaţi să naşteţi chiar de Crăciun? Mă aşteptam şi ştiam că trebuie să nasc în seara de Crăciun. Cum a venit salvarea, am ajuns aici, cum am ajuns am şi născut."

Aceeaşi bucurie greu de descris în cuvinte o simte şi Adelina. Are 20 de ani, este pentru prima oară mamă şi a născut la maternitatea Spitalului Judeţean din Galaţi. A fost o naştere dificilă, dar acum se simte bine.

Adelina Matei, mama: "A fost foarte grea, m-am chinuit, dar a fost un dar de la Dumnezeu. A meritat. O naştere foarte grea, dar a meritat să fie. Am primit un cadou. Înseamnă foarte mult lucrul ăsta pentru dumneavostră? Da, înseamnă foarte mult, mi l-am dorit, să am un băieţel."

Pentru echipele medicale de la ambele maternităţi a fost o noapte plină de emoţii.

Ion Roşioru, medic ginecolog primar Tîrgu Bujor: "Vreau să spun că a decurs o naştere normală în noaptea de Crăciun. Şi o bucurie pentru toată lumea. Corect. Şi totodată şi un copil sănătos."

Pentru asistentele şi moaşele care au asistat la naştere, emoţiile au fost mai mari ca oricând.

Monica Mititelu, asistent medical Tîrgu Bujor: "Este o mare bucurie că a venit un copil pe lume în noaptea de Crăciun. Emoţii ca la orice naştere, emoţii sunt. Ce-i uraţi atât mamei cât şi fetiţei? Îi urez un an nou cât mai bun, sănătate, bucurie, să crească mare şi să fie ascultătoare."

Mamele împreună cu copiii lor vor mai sta internate câteva zile după care vor merge acasă. Toţi cei trei copii născuţi de Crăciun au primit nota 9 la naştere.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri