14 firme vor face recrutări direct de pe băncile facultății, la Universitatea Tehnică din Iași

Data publicării:
ELECTRONICA

Marin Mănăilă va absolvi anul acesta masterul de la Facultatea de Electronică. După finalizarea studiilor îşi doreşte să îşi găsească un loc de muncă în domeniul în care s-a specializat timp de şase ani așa că vrea să profite de ofertele celor 14 firme care fac recrutări direct la Universitatea Tehnică. Mai ales că, spune el, știe deja reţeta pentru angajare.

„Curaj, determinare şi să îţi doreşti foarte mult. Dacă le ai pe acestea trei şi celelalte vin de la sine. Sunt câteva firme care susţin un test şi o să particip la acestea,” a spus Marin Mănăilă, masterand.

Liga Studenţilor Electronişti de la Facultatea de Electronică a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" a organizat întâlnirea cu reprezentantii firmelor pentru a veni în sprijinul celor aproximativ 1.000 de studenţi şi doctoranzi.

„Este cel mai important proiect al nostru pentru că de asta învăţăm, de asta venim la facultate ca să ne angajăm,” a spus Alexandru Cozmanciuc, coordonatorul proiectui. 

Comunicarea directă între studenti și posibilii angajatori și-a dovedit deja eficiența la edițiile anterioare ale evenimentului.

„Într-un mod, să spunem comparativ, deodată masterul nu are candidaţi pentru că deja studenţii de la licenţă s-au angajat. Acesta este un indicator,” a declarat Irina Lungu, prorectorul Relaţii Internaţionale şi Imagine Universitară. 

Zilele studentului electronist se desfășoarî până pe 11 mai, iar în acestă perioadă tinerii pot participa la interviuri pentru angajare cu reprezentanţii companiilor, dar și la training-uri și workshop-uri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri