Senileta de la Iași, scoasă din șanț de o sanie trasă de cai

Data publicării:
salvatorii 20au 20ramas 20la 20randul 20lor 20inzapeziti-39267

Apelurile pentru ambulanţa cu şenile au venit unul după celălalt. Utilajul a încercat să ajungă mai întâi la o femeie însărcinată din localitatea Andrieşeni. Pentru că femeia a fost preluată, între timp, de un echipaj SMURD, şenileta şi o maşină a Ambulanţei au mers la următoarea localitate, acolo unde o persoană suferea de insuficienţă cardiacă. Pe drum însă, maşina a derapat într-un şanţ.

După mai multe încercări, platforma care transporta şenileta a reuşit să tracteze maşina din şanţ. Problemele nu s-au oprit aici însă. Câţiva kilometri mai încolo, maşina s-a blocat din nou, din cauza scutului.Şoferul a vrut să întoarcă utilajul, însă a nimerit într-un podeţ. O sanie trasă de cai a reuşit să pună din nou pe drum plaforma, după câteva minute de chin.

Șenileta de la Iași este veche din anii 70

Patru bolnavi au fost preluați de echipajele Ambulanței, din comunele Andrieșeni, Plugari și Vlădeni. Operațiunea a durat 4 ore.Oficialii Serviciului de Ambulanţă susţin că sunt în pericol de a nu mai face faţă situaţiei, având în vedere că au o singură şeniletă pentru tot judeţul Iaşi. Un utilaj nou costă 50.000 de euro.

Deşi au adus în atenţia autorităţilor această problemă, fondurile s-au dovedit a fi insuficiente pentru achiziţionarea unui utilaj nou, astfel că Serviciul de Ambulanţă Iaşi a început să strângă fonduri din donaţii, în speranţa că se va putea achiziţiona încă o şeniletă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri