Lecții tinute în afara școlii

Data publicării:
scoala-39255

Bucuria acestor copii este de inteles: plini de energie, ei rezista cu greu ore in sir in bancile din salile de clasa. Imediat cum au iesit in parcul de langa scoala, au devenit foarte interesati de explicatiile invatatoarei. 28 de perechi de ochi au urmarit cu atentie diferentele dintre brazi si cei doi arbori gigantici plantati in parc.

Astfel de cursuri tinute in mijlocul naturii ar putea deveni obligatorii din urmatorul an de invatamant, daca propunerea facuta in acest sens de ministerul Educatiei va fi aprobata.

Claudiu Mihuț - reporter Digi 24 Oradea

"Dacă propunerea dezbătută în prezent la nivel de inspectorate va fi aprobată, o mare parte din lecțiile predate la clasa zero vor fi ținute afară în parcuri sau în sălile de teatru sau muzeu."

prof. Florian Hava - directorul școlii "Dacia" din Oradea

"Aceste ieșiri în aer liber sau în diferite locații cum ar fi parcuri, teatre, grădina zoologică, botanică sau altele ar duce la o mai bună înțelegere a informației pe care elevii o primesc în clasă."

Amalia Ciorbă - profesor învățământ primar

"La ei totul este pe concret și mult mai bine învață decât să le expunem prin planșe sau verbal."

Educația de tip outdoor este practicata in tarile din peninsula Scandinava si presupune ca o bună parte a lectiilor tinute la toate nivelurile sa se desfășoare în afara școlii. Potrivit specialistilor, in acest fel elevii socializează mai bine si inteleg mai usor informatiile date de educatori. In plus, este prevenit prevenit sedentarismul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri