Monumente din Oradea, vizitate gratuit de Ziua Orașului

Data actualizării: Data publicării:
vizite gratis de ziua Oradei

De ziua lor, orădenii pot vizita gratuit clădirile emblematice ale orașului. După o plimbare prin Turnul Primăriei, unde centrul istoric îmbrăcat de sărbătoare poate fi admirat la înălțime, turiștii pot vizita și Sinagoga Neologă Sion. De asemenea și Muzeul Orașului Oradea își așteptă turiștii cu o expoziție dedicată Centenarului, unde sunt expuse în premieră obiecte personale ale lui Iuliu Maniu.

„Orădenii sunt mândri de moștenirea lor culturală. Turnul Primăriei și Sinagoga Neologă Sion sunt cu vizitare gratuită", a declarat Angela Lupșea, din cadrul Fundației pentru Protecţia Monumentelor Istorice Bihor.

Turnul Primăriei a fost deschis vizitatorilor de la ora 10.

„Se vede foarte frumos Piața Unirii, împodobită în tricolor", a spus un turist.

Sute de persoane au profitat de oferta administrației locale și au vizitat Sinagoga Sion.

"- Cum vi se pare?
- Este una dintre cele mai frumoase sinagogi din România."

Cei mai mulți vizitatori i-a atras expoziția de la muzeul din Cetatea Oradea, dedicată Centenarului.

Turiștii au ocazia de a vedea obiecte originale care au aparținut acestui mare lider național Iuliu Maniu sau epicopului Iuliu Hossu, este albumul cu fotografii realizate de fotograful Unirii, Samuil Mârza, precum și un birou care a aparținut lui Ionel Pop, unul dintre notarii Marii Adunări de la Alba Iulia", a explicat Diana Iancu, muzeograf.

Programul de vizitare a Sinagogii Sion și a Turnului Primariei se încheie la ora 19. Cei care vor sa ajungă la expoziția dedicată Centenarului trebuie sa știe ca o pot face până la ora 18.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri