Birourile nonconformiste,  magnet pentru studenți. Firma care a amenajat spaţiile derulează un program de internship

Data publicării:
birouri prima

Este o zi de lucru obișnuită, însă programatorii unei firme de IT din Timișoara nu stau încruntați, cu privirea în calculator. În timp ce unii lucrează stând pe o canapea confortabilă, alții manevrează maneta unui joc pe televizor sau savurează o cafea.

Tocmai atmosfera relaxată de la locul de muncă i-a făcut pe tinerii pasionați de informatică să aplice în număr mare la primul internship organizat de companie. Printre ei și Alin Chiuaru, care încă studiază Informatica la facultate. ”Cel mai mult mi-a plăcut interacțiunea care există. Pactic, în orice moment, poți să întrebi pe oricine ceva și te ajută. Cu siguranță am fost impresionat de birouri și am zis, wow, ce mediu propice pentru a lucra”, a afirmat el.

Acum Alin nu mai admiră birourile celor care i-au fost mentori, ci are unul propriu, fiind angajat ca junior back-end developer/programator. La o astfel de poziție aspiră și Zoltan Szogyenyi, un tânăr de doar 18 ani, care a dat vacanța de vară pentru zece săptămâni de practică, dar și de distracție. Mediul său preferat de lucru este mansarda imobilului, unde pauzele lungi pot fi propice pentru ideile bune: ”Mansarda - sunt mulți care programează, care joacă FIFA, poți să îți faci cafea, poți să faci ce vrei. Pe lângă faptul că am învățat foarte mult, era și distractiv, și cel mai mult am învățațat când trebuia să lucrăm în echipă”.

Iar dacă atmosfera în care se lucrează pe calculator este una destinsă, selecția celor care au participat la programul de insternship a fost rigurosă. Doar patru tineri au obținut șansa de a fi pregătiți de specialiștii în domeniul IT.

”Am avut peste 60 de aplicanți și peste 30 de interviuri. A fost foarte greu să alegem pentru că au fost tineri foarte bine pregătiți și buni”, spune Giorgiana Petre, PR companie IT.

Cererea mare pentru a lucra în compania IT se datorează tocmai birourilor îndrăznețe. O dată ce treci de ușa cu stickere de la etajul I, observi cum paleții au luat locul mobilierului clasic, răzătorile țin loc de lustre, iar pe lângă scaune angajaţii au paturi și canapele confortabile, un bar de cafenea și jocuri. Pe lângă zona de relaxare, elementul de atracție este hamacul suspendat, prin care se poate observa etajul inferior. Este realizat manual, din peste 5.000 de noduri și poate susține până la 200 kg.

Indiferent de coțul în care aleg să lucreze, angajații companiei recunosc că o zi de muncă trece uşor atunci când spațiul este personalizat. ”Sunt zile ușoare, sunt zile mai grele. În principal, nu sunt zile foarte grele”, afirmă Alecs Popa, programator.

În cei doi ani de când s-a lansat pe piață, compania IT a ajuns de la sașe angajați la peste 30 și își dorește să își extindă echipa. Principala cerință pentru cei noi veniți, pe lângă performanțele profesionale, este ca la locul de muncă, să se simtă ca acasă.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri