Sari la conținut

Teama albanezilor în meciul cu ”tricolorii”: ”Românii sunt foarte puternici la fazele fixe”

”Le-am spus jucătorilor mei - dacă doriţi să continuăm trebuie să ne folosim de toate şansele, să fim foarte concentraţi în apărare, deoarece românii sunt foarte puternici la fazele fixe. Trebuie să facem meciul perfect pentru a câştiga”, a afirmat De Biasi.

”În acest turneu echipa Albaniei a făcut multe lucruri bune, dar a plătit micile erori comise. Am avut ocazii să înscriem, însă ne-a lipsit şansa şi experienţa. Încerc să motivez jucătorii şi să lucrăm asupra calităţii jocului nostru”, a adăugat tehnicianul italian.

Albania a fost învinsă în primele două partide de la EURO 2016 (0-1 cu Elveţia, 0-2 cu Franţa), în timp ce România a cedat în faţa Franţei (1-2) şi a remizat cu Elveţia (1-1).

”Nu aş schimba nimic din punctul de vedere al tacticii, faţă de meciurile de până acum. Am jucat foarte bine timp de o oră contra Elveţiei şi am avut trei şanse de a înscrie, am jucat cu determinare. Contra Franţei am avut foarte mari dificultăţi, cu o echipă de un nivel mult mai înalt. Cel mai bun moment al nostru a fost în prima repriză, când am şters bara. E o diferenţă foarte mică între o bară ştearsă şi un gol, dar acestea sunt erorile pe care le-am făcut”, a explicat De Biasi.

Selecţionerul Albaniei a fost întrebat ce ar schimba la meciul cu România faţă de partidele de până acum, dar răspunsul său a fost: ”Poate să marcăm un gol şi să nu primim, ceea ce ne-a lipsit până acum”.

”Am avut două prestaţii bune, dar trebuie să arătăm performanţă pe teren. Lumea a fost surprinsă de calitatea jocului nostru, dar cu un rezultat negativ nimeni nu se uită la modul de joc”, a dezvoltat ideea De Biasi.

Tehnicianul a evidenţiat revenirea în echipă a căpitanului Lorik Cana, care şi-a efectuat meciul de suspendare după ce a primit cartonaş roşu contra Elveţiei.

”Cana este un jucător important pentru Albania, are experienţă mai multă şi e idolul tuturor suporterilor, va fi un jucător de bază pentru noi contra României”, a evidenţiat De Biasi.

”Dacă şi noi avem şanse de calificare, România, care are deja un punct, are peste 90 la sută şanse de calificare în caz de victorie. România este o echipă solidă, determinată, care seamănă cu noi din acest punct de vedere, evoluează ca o echipă unită”, a apreciat antrenorul echipei Albaniei, debutantă la un turneu final al Campionatului European.

”Este o situaţie de care trebuie să ne agăţăm foarte mult în meciul de mâine”, a conchis De Biasi, decis să realizeze o nouă premieră cu Albania la EURO.

Meciul dintre naţionalele României şi Albaniei va avea loc duminică, de la ora 22,00 (ora României), pe Stade de Lyon, în Grupa A. Antrenamentele oficiale de sâmbătă ale celor două echipe au fost mutate pe Stade de Gerland, pentru a proteja suprafaţa de joc, afectată de grindina de zilele trecute şi de ploi.