BMW-ul condus de Liviu Dragnea are ITP-ul expirat din 19 aprilie. Răspunsul liderului PSD când a fost sunat pe această temă

Data publicării:
liviu dragnea selfie in masina_fb

Mașina cu care Liviu Dragnea a mers la  mare de 1 Mai are ITP-ul expirat. BMW-ul este înregistrat, potrivit Liber de Teleorman, pe firma ROMCIP, a cărui acționar majoritar este fiului liderului PSD, Valentin Dragnea.

Baza de date a Registrului Auto Român poate fi consultată online foarte simplu. Dacă veți face din curiozitate acest acest lucru, cu ajutorul seriei de șasiu a mașinii înscrisă pe bonul postat de Liviu Dragnea pe Facebook, veți descoperi că inspecția tehnică periodică este expirată.

Untitled
bon liviu dragnea

Potrivit site-ului RAR, baza de date este actualizată periodic, nu în timp real. Pentru că exista posibilitatea ca liderul PSD să fi efectuat ITP-ul în ultimele zile, fără ca informația să fie actualizată și pe site, jurnaliștii de la recorder.ro au mers la un ghișeu al Registrului Auto Român, unde datele sunt actualizate în timp real. Informația a fost confirmată de angajații RAR: automobilul condus de Liviu Dragnea nu are ITP. Potrivit surselor recorder.ro, mașina nu mai are inspecție tehnică periodică valabilă din data de 19 aprilie.

CITEȘTE ȘI: Cine este proprietarul BMW-ului cu care Liviu Dragnea a mers la mare de 1 Mai. Mașina a fost cumpărată din Ploiești

Potrivit legii, conducerea unui automobil fără ITP este una dintre cele mai grave abateri pe care le poate comite un șofer. Amenzile prevăzute în Codul Rutier pentru această încălcare a legii sunt cuprinse între 315 și 700 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare a mașinii. Recent însă, legea a fost înăsprită. Astfel, din data de 20 mai, sancțiunile vor prevede suspendarea pe loc a dreptului de a circula și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea a câştigat un pariu pe Facebook, după ce s-a plâns de taxa de pod

Recorder.ro l-a contactat pe Liviu Dragnea pentru a-i cere un drept la replică. Liderul PSD a refuzat să spună dacă mașina are sau nu ITP. A spus doar:  „Bine, mergeți mai departe cu investigația…” și apoi a închis telefonul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri