Calvarul unei mame din Alba Iulia, care a ajuns sclavă sexuală. Ademenită și obligată să se prostitueze de iubitul cunoscut pe internet

Data publicării:
victima a traficului de persoane
Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie de 25 de ani din Alba, mamă a doi copii, a ajuns să fie traficată chiar de cel pe care îl considera iubitul ei. Bărbatul, cunoscut pe internet, i-a propus să se mute cu el pentru a-și întemeia o familie. În realitate, însă, tânăra a fost obligată să se prostitueze. Zilele trecute instanța a dat sentința definitivă: bărbatul a fost condamnat la 3 ani și două luni de închisoare, scrie Alba24.ro.

Cavarul tinerei de 25 de ani din Alba Iulia a început în februarie 2022. Era singură, cu doi copii și își dorea un partener. A cunoscut pe internet un bărbat de care s-a îndrăgostit și care i-a propus, la scurt timp, să se mute cu el.

Femeia a acceptat, doar că nu a durat mult și, odată mutată în locuința lui, individul i-ar fi cerut să facă videochat. Tânăra a refuzat.

Într-o zi, scrie sursa citată, bărbatul i-a spus femeii că se mută în Pitești, pentru a-și găsi un loc de muncă. Tânăra a a fost de acord să îl urmeze, doar că acolo avea să fie pasată, de fapt, unui alt cuplu, pentru a face prostituție.

Cei doi, soț și soție, o țineau sechestrată într-un apartament, o amenințau periodic cu moartea și îi spuneau că îi vor răni copiii și mama dacă nu face sex pe bani. Femeia, prostituată și ea, se ocupa de "promovarea" tinerei: îi făcea poze debrăcată și posta anunțuri pe internet despre serviciile sexuale cotra cost prestate.

Într-un final, tânăra a reușit să fugă și să-și anunțe mama, care a sunat la 112. Cazul a ajuns în atenția DIICOT, care a deschis un dosar penal pentru trafic de persoane.

Pe 10 februarie 2023, Tribunalul Alba a dat prima decizie în acest caz. Dosarul a ajuns apoi la Curtea de Apel Alba Iulia. Pe tot parcursul procesului, cei trei inculpați au susținut că tânăra nu practica prostituția obligată, ci de bună voie și că nu a fost ținută cu forța în apartamentul din Pitești. Conversațiile purtate pe rețelele sociale între cei 3 suspecți, devenite probe în dosar, i-au incriminat, însă, scrie sursa citată.

Altfel spus, bărbatul care a ademenit-o pe femeie prin metoda loverboy a fost condamnat la 3 ani și două luni de închisoare, iar cel care o ținea sechestrată - 3 ani și 4 luni de închisoare. În cazul femeii care practica și ea prostituția, pedeapsă de 3 ani de închisoare este cu suspendare.

Deciziile date de instanță sunt definitive.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri