Ce se știe despre Agisilaos, vasul pe care se afla marinarul român răpit de pirați în Africa

Data publicării:
Petrolierul Agisilaos, de 37.662 tdw, a fost atacat de pirați în Golful Guineei.
Petrolierul Agisilaos, de 37.662 tdw, a fost atacat de pirați în Golful Guineei. Sursa foto: marinetraffic.com

Nava Agisilaos, pe care se afla românul luat ostatic alături de alți marinari în Golful Guineei, este un petrolier de 37.662 tdw, construit în 2006. Vasul venea din portul Pointe-Noire din Congo, după un voiaj de aproape patru zile, potrivit informațiilor de pe site-ul Marine Traffic.

Luni seară nava Agisilaos era oprită la circa 10 mile în largul portului Lome din Togo, conform informațiilor de pe Marine Traffic, care urmărește în timp real pozițiile vapoarelor.

Agisilaos este un petrolier construit în 2006, care navighează  sub pavilion Marshall Island.

Are o capacitate de 37.662 tdw (capacitatea maximă de încărcare), iar dimensiunile sale sunt 184,2 m lungime și 27,4 m lățime.

Adrian Mihălcioiu, reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) în România, a informat luni că un marinar român a fost răpit de piraţi, împreună cu alţi membri ai echipajului, în cursul zilei de duminică, de la bordul tancului petrolier Agisilaos, în timp ce naviga în zona Golfului Guineei, în dreptul portului Lome din Togo, Africa.

Ministrul de Externe a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în cazul răpirii marinarului român în zona portului Lome, în Togo.

togo
Portul Lome din Togo, În Golful Guineei, zona unde a avut loc atacul piraților. Sursa foto: Google Maps

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri