Marina indiană a salvat 17 marinari sechestrați de piraţi somalezi. Nava Ruen fusese capturată anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
nava ruen
Nava Ruen fusese sechestrată anul trecut, iar marina a declarat că a interceptat nava vineri. Foto: Profimedia

Forţele navale indiene, inclusiv comandouri speciale, au recuperat o navă de marfă care fusese capturată de piraţii somalezi, salvând 17 membri ai echipajului, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al marinei, potrivit Reuters.

Forţele navale au precizat într-o postare pe platforma de socializare X că toţi cei 35 de piraţi de la bordul navei s-au predat, iar nava a fost verificată pentru prezenţa armelor ilegale.

Nava Ruen fusese sechestrată anul trecut, iar marina a declarat că a interceptat nava vineri, scrie News.ro.

Este posibil ca nava să fi fost folosită ca bază pentru preluarea unui cargobot sub pavilion Bangladesh în largul coastelor Somaliei la începutul acestei săptămâni, a precizat forţa navală a Uniunii Europene.

Piraţii somalezi au provocat haos pe importante căi navigabile mondiale timp de un deceniu, dar au fost inactivi până la o recrudescenţă a atacurilor de la sfârşitul anului trecut.

India desfăşoară cel puţin o duzină de nave de război la est de Marea Roşie pentru a oferi securitate împotriva piraţilor, în timp ce puterile occidentale se concentrează pe atacurile rebelilor Houthi din Yemen.

Cel puţin 17 incidente de deturnare, tentative de deturnare şi abordări suspecte au fost înregistrate de marina indiană începând cu 1 decembrie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri