Video Cristian Tudor Popescu explică înjurătura spusă în direct la Digi24: "Era nevoie de pronunțarea acelui cuvânt"

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Cristian Tudor Popescu a explicat, într-un interviu pentru Pagina de Media, de ce a reprodus în direct, la Digi24, înjurătura spusă de colonelul Orlando Șchiopu în seara incendiului de la Colectiv. Gazetarul a spus că a știut exact ce face, și nu regretă nimic. Totodată, a spus că, dacă CNA va sancționa postul TV, el va plăti amenda.

Cristian Tudor Popescu a spus că "era nevoie de pronunțarea acelui cuvânt, pentru că acel cuvânt a fost pronunțat, public, de către acel ofițer superior colonel", iar el, în aceast caz, a fost "o mașină de reproducere sonoră".

"Tocmai „bipul” acela devine obscen. „Bipul” devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui „bip” la așa ceva. A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci „bipul” acela este obscen", a spus Cristian Tudor Popescu în interviul acordat Pagina de Media.

Gazetarul a mai spus că dacă uneori vorbește mai tare, asta nu înseamnă că este irațional. "Faptul că vorbesc uneori mai tare, mai accentuat în anumite situații nu înseamnă că sunt irațional. Să știți că eu sunt tot timpul foarte rațional. Sunt rece ca un lac japonez când judec, când mă manifest asta e altceva".

Cristian Tudor Popescu s-a declarat pregătit să plătească o eventuală sancțiune a CNA. "Dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar de către CNA, voi achita eu amenda", a spus gazetarul.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri