CTP, la Digi24, despre scandalul noii filmări de la Colectiv: Ofițerii ISU mint „ca niște porci”! Își protejează scaunele

Data actualizării: Data publicării:
CTP OK

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre conferința de presă a celor trei ofițeri de la ISU, legată de apariția publică după 4 ani a unei înregistrări video realizate de pompieri la locul tragediei de la Colectiv. Gazetarul este de părere că aceștia mint și vor să își apere locul de muncă, „scaunele”. 

Întrebat de Cosmin Prelipceanu de ce ofițerii au declarat că nu au dat filmul procurorilor pentru că nu le-a fost cerut, deși aceștia o făcuseră totuși, Cristian Tudor Popescu spune că ofițerii „mint”.

Mint ca niște porci. De pildă individul ăsta din dreapta, Orlando Șchiopu, a mințit în direct. Adineaori l-am văzut spunând că „eu nu am spus decât «Lasă-i!»”. Spun eu înjurătura, pentru că dumneavoastră blocați cuvântul acolo. Nu-l blocăm, este o insultă...” a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

„Dacă nemernicul ăsta a putut să spună ce a spus acolo, expressis verbis, atunci trebuie să spunem și noi aici ce a putut să spună ăla acolo. A spus „Lasă-i în p*** mea!”, asta a spus. Și acum o oră l-am văzut spunând: „domne, n-am spus decât «Lasă-i!»”. Deci are această nerușinare care mă stupefiază... Ne minte de la mână pân-la gură. De azi de când am văzut filmul și până acum. Crezând că ce? Că suntem surzi, tâmpiți? N-am auzit ce a zis acolo?”, a completat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a făcut o comparație între cei trei ofițeri ISU de astăzi cu cei trei din conducerea Jandarmeriei la conferința de presă de după violențele de la 10 august 2018. „Știți cu cine seamănă tripleta asta? Vi-i amintiți pe ăia trei de la Jandarmi? Cu Sindile în centru? Poate aveți imagini din 11 august când s-au apucat să facă exact ce fac ăștia acum. Exact același lucru. Genul ăsta de inși, care umplu uniformele astea cu o substanță urât mirositoare, că altceva nu e pe dinăuntru...”.

„Ce fac ei... Au două principii fundamentale, sfinte. Primul - dorința de a acoperi, de a mușamaliza orice ar putea să le afecteze structura. Au un termen între ei, „noi ne protejăm structura”... Adică își protejează slujbele, scaunele. Deci dorința să acopere orice, că e crimă, că e viol... Dacă e în defavoarea lor, dorința e să o acopere. Și doi - dorința sfântă că orice poate fi acoperit, că orice poate fi mușamalizat. Sunt convinși! Păi altfel, cum? Oamenii ăștia, dacă nu apăreau acum aceste imagini, au fost convinși că se duc ele până la pensie și mai departe... Și n-o să afle nimeni. „Îl ținem acolo filmul, în sertar, nu știe nimeni, mergem înainte...”. Și acum au apărut. Dacă omul ăla care a filmat nu se hotăra să dea lui Tolontan, nu știam nimic în continuare. Ăștia mergeau cu principiul lor - „Orice se poate mușamaliza!”. 

 

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri