Chuck Hagel, nominalizat la conducerea Pentagonului

Data publicării:
5156593 20afp 20mediafax 20foto 20staff-49144

Chuck Hagel, care a fost nominalizat la 7 ianuarie de către Barack Obama, a avut 14 voturi pentru şi 11 împotrivă. Lupta se mută acum în plenul Senatului, care trebuie să confirme nominalizarea, poate chiar în cursul acestei săptămâni, conform liderului majorităţii democrate, Harry Reid.

Acolo va fi nevoie de o majoritate de 60 de senatori dintr-o sută pentru a învinge opoziţia anumitor republicani. Unul dintre aceştia, Lindsey Graham, vrea să blocheze confirmarea atâta timp cât Casa Albă nu a acordat suficiente detalii cu privire la reacţia lui Obama la atentatul de la Benghazi, în Libia, la 11 septembrie. Democraţii dispun în Senat de 55 de locuri.

Conform lui Lindsey Graham, democraţii ar putea programa votul joi.

În timpul audierii sale parlamentare de la 31 ianuarie, care a fost apreciată ca fiind stângace, Chuck Hagel a încercat să demonteze acuzaţiile de lipsă de solidaritate cu privire la Israel şi de naivitate la adresa Iranului. Acesta şi-a cerut scuze pentru unele declaraţii făcute în trecut.

Însă fostul său prieten şi coleg din Senat John McCain a continuat să îi reproşeze că s-a opus trimiterii mai multor trupe în Irak, strategie decisă în 2007 de preşedintele George W. Bush.

Luni, Casa Albă a apreciat prin intermediul purtătorului său de cuvânt că orice întârziere în confirmarea lui Chuck Hagel va aduce prejudicii intereselor de securitate naţională americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri