Pericol de inundaţii pe Valea Oltului

Data publicării:
crop inundatii

Viaductul de la Râu Vadului este în reparații, iar compania de drumuri a deviat traficul pe o rută provizorie, aproape de apă. Din cauza ploilor din ultimele zile, Oltul a ieșit din matcă și riscă să inunde șoseaua.

Lucrătorii de la Drumuri Naționale au montat saci cu nisip pe marginea drumului național, astfel încât apa să nu ajungă pe carosabil. Nivelul apei este destul de crescut. Practic, Oltul a ajuns până la nivelul asfaltului

Echipaje de poliţie patrulează permanent în zona cu risc de inundații.

Ne-am deplasat la fața locului, împreună cu reprezentanții SDN Vâlcea, ISU Vâlcea, de la Apele Române, să luăm măsuri, astfel încât să nu avem probleme în zonă”, a spus Cătălin Oprescu, șeful Biroului Drumuri Naționale IPJ Vâlcea.

Valea Oltului este o rută tot mai dificilă pentru șoferi. Una dintre cele mai aglomerate șosele din România este de un an în reparații, pe diferite porţiuni, iar acum au apărut noi restricții de viteză, din cauza apei care amenință să intre pe șosea.

Noroc că nu mai plouă, că dacă ar mai ploua, ar trece peste stradă”, a spus un șofer.

„Mai mult ca sigur tot traficul internațional ar fi un pic dat peste cap, pentru că-s foarte multe camioane în spate”, a adăugat un alt șofer.

Reprezentanții Hidroelectrica spun că gospodăriile nu sunt sub amenințarea apelor, însă recunosc că toate hidrocentralele de pe Olt funcționează la capacitate maximă.

Sigur că deversăm controlat pe toată cascada de 32 de centrale de pe Olt. Capacitatea maximă de uzinare a unui debit e de 320 de metri cubi pe secundă”, a spus Remus Borza, administratorul Hidroelectrica.

Meteorologii au anunțat noi precipitații abundente în județele Sibiu și Vâlcea, peste câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri