Prima reacție a bărbatului acuzat că a profesat ca stomatolog fără să aibă studii: „Nu sunt zidar”

Data actualizării: Data publicării:
zidar dentist

Bărbatul din comuna Gruiu care ar fi exercitat fără drept profesia de dentist pentru locuitorii comunei a fost audiat astăzi de polițiști. La plecarea de la poliția Snagov, el a spus că face o specializare de medicină și că nu este zidar:

- De cât timp practicați această meserie?

- Culmea e că nu practic această meserie.

- Lumea din Gruiu spune altceva.

- Tocmai. Soția mea e medic stomatolog și cabinetul e funcțional din 92. Eu sunt la o specializare de medicină. Nu sunt zidar, să știți.

- N-ați efectuat nicio operaţie?

- Nu, absolut.

Autorităţile s-au autosesizat după un reportaj Digi24 și au deschis un dosar penal pentru practicarea unei meserii fără drept legal. Dentistul din Gruiu nu are niciun fel de studii de specialitate, a învăţat meserie de la soţia sa, fost dentist.

Poliţiştii din Ilfov au făcut sâmbătă percheziţii la locuinţa bărbatului. După câteva ore de audieri, acesta a plecat de la secția de poliție. Acum este cercetat în libertate.

Costel Sandu a învăţat meserie de la soţia sa, fost dentist. 

Colegiului Medicilor Dentiști a verificat dacă Sandu este medic stomatolog, iar verdictul a venit imediat: nu apare în evidențele oficiale. "Din verificările efectuate am constatat că nicio persoană cu numele Costel Sandu nu apare înscrisă ca medic în cadrul Colegiului Medicilor Dentiști Ilfov", a transmis Colegiului Medicilor Dentiști.

Potrivit Codului penal, exercitarea fără drept a unei profesii pentru care legea cere autorizaţie se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cineva trebuie să semneze însă plângerea penală, iar sătenii nu par a fi dispuşi să se despartă de dentistul lor, cu sau fără diplomă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri