Șeful STS a fost azi la Cotroceni

Data publicării:
marcel opris-1

Întâlnirea dintre şeful STS şi preşedinte vine în contextul în care premierul Victor Ponta a cerut convocarea unei şedinţe extraordinare a CSAT tocmai pentru demiterea lui Marcel Opriş. Prim-ministrul îl acuză de proasta gestionare de către STS a operaţiunilor de localizare a avionului prăbuşit săptămâna trecută în Apuseni, accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane.

Şedinţa CSAT a fost programată pentru duminică. Demiterea şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se poate face doar de către CSAT, iar decizia se ia cu unanimitate de voturi. USL a mai încercat să-l demită pe Marcel Opriş în 2012, după suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie, dar atunci consilierul pe probleme de apărare al preşedintelui, Iulian Fota, s-a opus, iar demiterea nu a putut fi aprobată.  

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a spus miercuri că raportul vicepremierului Gabriel Oprea privind accidentul aviatic din Apuseni este mult mai stufos decât cel prezentat presei şi conţine informaţii secrete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri