Senator UDMR: Ar fi fost mai bine dacă ambasadorul Fuzes ar fi evitat televiziunile

Data publicării:
07022013 20tantos-48302

Cred că ar fi fost mai bine dacă domnul Oszkar Fuzes ar fi trimis un comunicat de presă ieri și ar fi evitat să intre în dialog direct pe toate posturile de televiziune, în limba română. Dânsul nu stăpânește perfect limba română și cuvintele dânsului sunt interpretate altfel decât le-a gândit și a vrut să le spună”, a declarat, la Digi24, Tanczos Barna.

Acesta a completat că Oszkar Fuzes a transmis faptul că Ungaria susține doleanțele maghiarilor în România, subliniind faptul că aparițiile la televiziuni nu erau necesare.

Citiți și:

EXCLUSIV. Nemeth Zsolt pentru Digi24: Guvernul de la Budapesta nu face decât să sprijine politica UDMR

Gh. Flutur: „Nu este întâmplător că declarațiile au apărut în contextul regionalizării”

Pe partea juridică, arborarea steagului secuiesc în județul Covasna nu este ilegală. Dacă nu este o ilegalitate, este o chestiune politică și eventual diplomatică. Pe parte diplomației era mai bine să emită un comunicat de presă în limba română în care să specifice punctul de vedere al Ambasadei Ungariei. Am fi avut mai puține teme de dezbătut, ne-am fi concentrat asupra bugetului de stat, asupra unor probleme interne care sunt importante pentru cetățenii din România”, a mai afirmat senatorul în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Întrebat fiind dacă reacțiile ambasadorului Ungariei la București au legătură cu campania electorală din Ungaria, Tanczos a răspuns: „Cu siguranță”.

Urmăriți declarațiile senatorului UDMR în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri