Guvernul a modificat legislația încât Fondul de Garantare să poată plăti imediat daunele păgubiților City Insurance

Data publicării:
sediul city insurance
Scandalul falimentului celei mai mari companii din domeniul asigurărilor RCA, City Insurance, devine subiect de dosar penal. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a cerut mai multe anchete pentru a se afla cum a ajuns City Insurance în pragul falimentului, având în vedere că „această companie a fost auditată atâţia ani de zile”. Tot miercuri, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea legii Fondului de Garantare a Asiguraţilor, astfel încât păgubiții „să nu sufere de pe urma acestui faliment”.

„Am adoptat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii în ceea ce priveşte Fondul de Garantare a Asiguraţilor, ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm prin acest lucru că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment", a declarat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Șeful Guvernului a precizat că tot în şedinţa de Guvern a cerut mai multe anchete pentru a afla cum a ajuns City Insurance în pragul falimentului, pentru că „această companie a fost auditată atâţia ani de zile”.

„Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuşi o companie care avea o cotă importantă de piaţă”, a precizat Cîțu.

Citește și: Asigurații City Insurance vor fi despăgubiți din fondul de garantare. Ministrul Finanțelor: Îi ajutăm cu bani

Premierul a adăugat că vrea să afle și ce au făcut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), dar și ANAF.

„Aş vrea să ne uităm în urmă, să vedem ce a făcut reglementatorul, ASF, în ultimii ani de zile şi aş vrea să văd aceste rapoarte - şi ar fi bine ca ASF să le prezinte public - pentru ultimii ani de zile.

Aş vrea - şi am discutat cu domnul ministru al Finanţelor - să vedem şi ANAF ce controale a avut în ultimii ani şi ce rezultate. Deci toate acestea le-am cerut astăzi în şedinţa de Guvern şi vom vedea, vom avea informaţiile în perioada următoare", a mai adăugat Florin Cîţu.

Pe 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Citește și: Scandalul City Insurance. Plângere la DIICOT, depusă chiar de acționarii companiei. ASF a sesizat DNA

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri