Chirurgul ieșean, cercetat în libertate. Un pacient a reclamat că i-ar fi cerut bani pentru operație

Data publicării:
chirurg-1

Decizia a fost anunţată în urmă cu puţin timp de judecători. Medicul în cauză este şeful clinicii de recuperare din Iaşi. În biroul său, anchetatorii au descoperit aproape 60.000 de euro, după ce un pacient l-a reclamat pe medic că ar fi cerut bani pentru o operaţie.

Un procuror şi trei poliţişti au percheziţionat biroul mediciului Paul Botez, după ce un pacient a reclamat că acesta i-ar fi solicitat bani pentru o operaţie. Pe lângă plicul descris de pacient, anchetatorii au descoperit şi alte sume de bani pe care medicul nu le-a putut justifica.

S-a imputat acestei persoane faptul că a condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani în valoare de 5.000 de lei. În birou a fost găsită o sumă însemnată de bani, respectiv 65.000 de lei, aproximativ 44.000 de euro şi 2.500 de dolari”, precizează Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Medicul se declară însă nevinovat. „Răspunsul dumnealui a fost că nu ştie cum a ajuns acel plic pe biroul domniei sale. Spitalul nu face nicio anchetă pentru că nu există nicio sesizare adresată spitalului”, spune Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare Iaşi.

Paul Botez este considerat un medic de excepție. El a realizat multe operaţii în premieră, precum intervenţii de protezare a umărului, a şoldului sau a genunchiului. Dacă va fi găsit vinovat pentru luare de mită, medicul riscă o pedeapsă penală şi pierderea dreptului de practică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri