Ministrul Mediului îl critică pe șeful Gărzii Naționale de Mediu pentru că s-ar fi antepronunțat în cazul ursului ucis

Data publicării:
ministrul mediului
Ministrul mediului, Tanczos Barna. Foto: Facebook

Ministrul Mediului Tanczos Barna și-a criticat, miercuri, „colegii care s-au antepronunțat” în cazul ursului ucis pe un fond de vânătoare din Covasna. Ministrul s-a referit la șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a declarat, la Digi24, că în acest caz avem de a face, cel mai probabil, cu o acțiune de braconaj.

„Este regretabil că unii dintre colegii mei se antepronunță în perioada de anchetă. Eu aștept, deși unele dintre informații sunt la dispoziția mea”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta a precizat că nu dorește să se antepronunțe și să influențeze ancheta.

„Mă aștept ca dacă cineva a greșit să plătească, dacă nu s-a respectat legea să apară concret în procesul verbal al anchetei. Nu vreau nici în stânga, nici în dreapta să influențez această anchetă. Nu știu dacă este vorba de acel urs sau nu. Nu știu dacă extragerea s-a făcut sau nu cu respectarea legii. Aștept până mâine să se facă ancheta”, a declarat ministrul.

Miercuri, șeful Gărzii de Mediu a declarat, la Digi24, că „braconajul este principala suspiciune” în cazul ursului ucis în Covasna. Acesta a mai precizat că ancheta a început pe 29 aprilie.

„Noi când plecăm să recoltăm un exemplar în baza unei derogări, nu mergem pentru un trofeu, ci pentru un exemplar de urs care produce pagube. Or, e puțin probabil ca acest exemplar, care stă în mijlocul pădurii, să producă pagube la distanțe destul de considerabile, la marginea pădurii, acolo unde de obicei vin ursoaicele cu pui”, a declarat Berceanu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri