Nicușor Dan a dat afară din ședință un director din primărie când a auzit ce sumă vrea să plătească acesta pentru o bancă

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preţul băncilor din parcuri l-a scos din sărite pe primarul Capitalei. Nicuşor Dan l-a dat afară din şedinţa în care se discuta bugetul pe directorul economic de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement.

ACTUALIZARE. Primarul Nicușor Dan a făcut unele precizări, vineri, într-o conferință de presă, în legătură cu cazul ALPAB. „Vreau să vă spun că această administrație a avut în fiecare an un buget de în jur de 100 de milioane de lei din 2015 încoace. Și acum au venit și au cerut 300 de milioane de lei”, a spus Nicușor Dan.

El a precizat că la discuțiile cu direcțiile, pentru stabilirea bugetului pe 2021, în general s-au solicitat de trei ori mai mulți bani decât și-ar permite bugetul Primăriei în actualele condiții financiare. 

Edilul a spus că bugetul Primăriei din venituri proprii a crescut foarte puțin în ultimii cinci ani, de la 4 miliarde de lei la 4,5 miliarde, astfel că un buget realist ar fi unul de 4 miliarde de lei la care s-ar putea adăuga fonduri europene.


Știrea inițială:

Directorul ALPAB a cerut 15 milioane de lei ca să cumpere 3.000 de bănci noi pentru parcurile din Capitală. Primarul s-a enervat când a auzit că preţul unei bănci este de cinci mii de lei şi i-a cerut funcţionarului să iasă din şedinţă.

În ședința de joi pentru bugetul pe 2021 al Primăriei Municipiului București, directorul economic de la ALPAB a fost întrebat de Nicușor Dan cât costă o bancă. Acesta spus că prețul este de 5.000 de lei pe bucată și că este nevoie de 3.000 de bănci.

Potrivit unor surse participante la discuție, Nicușor Dan i-ar fi zis: „Vă bateți joc de noi?! Vă rog să părăsiți sala în acest moment, că vă bateți joc de noi!”

Directorul ALPAB este Răzvan Nițu, adus în Primărie de Gabriela Firea. Aceasta a părăsit ședința după ce Nicușor Dan i-a cerut să plece.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri