Victor Ponta: Pro România îl va susține pe candidatul independent Mircea Diaconu

Data publicării:
mircea diaconu este sustinut de pro romania
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Liderii Pro România au decis luni să îl susțină pe Mircea Diaconu pentru o candidatură la alegerile prezidențiale. Cei din Pro România așteaptă și o decizie a oamenilor lui Călin Popescu Tăriceanu pentru susținerea candidaturii. „Dacă și cei de la ALDE decid și ei să îl susțină pe Mircea Diaconu evident că ar fi două partide care susțin un candidat și trebuie să muncim împreună pentru această candidatură”, a declarat la finalul ședinței președintele Pro România, Victor Ponta.

Ponta a mai declarat că Mircea Diaconu va fi candidat independent: „Nu vrem să intre în partid, rămâne candidat independent”, a spus Ponta.

De asemenea, fostul premier susține că odată cu ieșirea ALDE de la guvernare se poate vorbi de o alianță politică între cele două formațiuni politice.

„Dacă ies de la Guvernare discuția noastră poate fi și dincolo de susținerea lui Mircea Diaconu, către o alianță politică pentru formarea unui nou Guvern.”, a mai declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România l-a criticat pe președintele PNL, Ludovic Orban care a anunțat luni că opoziția va depune o moțiune de cenzură.

„Domnul Orban cred că a ieșit să o sprijine pe doamna Dăncilă. Nici nu e parlamentar. Noi ne-am facut de râs cu PNL când au depus moțiuni dar nu au vrut la guvernare. De ce să faci moțiune de cenzură dacă guvernul trebuie să vină să ceară un vot de reconfiramre. Poate fac o restructurare atât de bună încât să ne convingă.”, susține Victor Ponta.

Acesta este de părere că o moțiune de cenzură nu are rost, pentru că la moțiune opoziția trebuie să strângă voturi, în condițiile în care în cazul în care premierul vine în Parlament cu noua structură a guvernului, fără ALDE, fiind obligată să adune cel puțin 233 de voturi.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri