Cioloș, despre oferta făcută de USR lui Kovesi: „Magistrații nu fac politică”

Data actualizării: Data publicării:
ciolos

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş, fondator al partidului Mișcarea România Împreună, a declarat, vizavi de faptul că fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi a fost invitată de către USR să intre în partid, că „magistraţii nu fac politică“. Totodată, Cioloș a subliniat că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe persoane.

„Nu comentez speculaţii şi presupuneri. Din punctul meu de vedere, în momentul în care fostul procuror-şef al DNA a spus că rămâne procuror, subiectul a fost închis, pentru că statutul magistraţilor este clar şi neechivoc. Magistraţii nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie să aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta.

Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forţelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi al unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui să fie o consecinţă a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică“, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a adăugat că relaţia formațiunii sale cu USR nu numai că va continua, dar urmează să se și consolideze: „Colaborarea noastră cu USR e bazată pe valori comune şi pe obiective comune de construcţie care vizează viitorul României. Pe aceste baze, relaţia va continua şi se va consolida“.

Citiţi şi: Primele mii de pensii care ar putea crește cu adevărat în guvernarea PSD-ALDE. Și o „bătaie de joc” cu repetiție la adresa CCR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri