Companii din Ministerul Transporturilor își vor muta conturile de la BCR la CEC. Reacția Băncii Comerciale

Data actualizării: Data publicării:
ministerul transporturilor
Ministerul Transporturilor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul generat de refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen escaladează, iar boicotul afacerilor austriece în România trece la următorul nivel. Mai multe companii subordonate Ministerului Transporturilor au anunțat că vor să își mute conturile, prin care rulează anual miliarde de lei, de la BCR, la CEC - bancă la care statul e acționar majoritar.

Mai multe companii subordonate Ministerului Transporturilor, inclusiv CNAIR, au anunțat că vor să își mute conturile, prin care rulează anual miliarde de lei, de la BCR, la CEC - bancă la care statul e acționar majoritar.

Reprezentanții BCR au transmis pentru Digi24 că nu comentează această intenție.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Și-a anunțat o anumită intenție de a face și știu că o vor face. Mi-au zis și mie. Și nu doar CNAIR. Am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că „este o decizie individuală", întrebat fiind ce părere are de faptul că unii dintre români și-au închis conturile din băncile deținute de companii austriece sau și-au anulat vacanțele în Austria.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri