Video Guvernarea comună PNL-USR, aruncată în aer de votul pentru Florin Iordache. PNL se gândește să nu mai facă alianță

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban discuta cu dan barna
Ludovic Orban și Dan Barna. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Scandal imens între PNL și USR, care se acuză reciproc de înțelegeri cu PSD, după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ. Liberalii îi acuză pe cei din USR că l-au votat pe Florin Iordache și amenință că după alegeri nu vor face o alianță cu un partid care „l-a susținut pe cel care a dat OUG 13”. De partea cealaltă, USR îi acuză pe liberali că sunt „mincinoși”.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, în direct la Digi24, că urmează „o discuție serioasă” în partid pentru a vedea dacă PNL mai face o alianță cu USR după alegerile parlamentare.

„Va fi o discuție serioasă în PNL despre o posibilă alianță cu un partid politic care l-a susținut pe cel care a dat OUG 13 să ajungă în fruntea Consiliului Legislativ”, a declarat Roman. 

În replică, deputatul USR, Ionuț Moșteanu a spus că liberalii „sunt niște mincinoși” care au intrat în campanie electorală.

„Le e frică de noi și acum și-au dat arama pe față. Hoții strigă hoții. Am fost 21 de colegi și am votat Zegrean. PNL-iștilor le e frică de noi, vine o campanie, sunt speriați și recurg la aceste trucuri USL-iste”, a declarat Moșteanu.

Disputa dintre PNL și USR este alimentată de social democrați, care spun că Florin Iordache are prieteni în ambele partide și că nu ar fi obținut atâtea voturi, fără susținerea lor.

„Atât PNL cât și USR i-au asigurat voturi domnului Iordache”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, la Digi24.

Marți, Parlamentul l-a numit pe Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi și pe senatorul USR, George Dircă, președinte al secției pentru evidența legislației cu 174 de voturi.

Surse din PSD au declarat pentru Digi24.ro că a existat o înțelegere cu USR pentru suținerea senatorului George Dircă la șefia secției din Consiliul Legislativ. În schimbul voturilor date de PSD candidatului USR, parlamentarii lui Dan Barna ar fi trebuit să nu voteze candidatul propus de PNL, pe Augustin Zegrean.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri