Război deschis. Liderul PDL Vasile Blaga îi răspunde președintelui Traian Băsescu: Am salvat democrația!

Data publicării:
15022013 20conflict 20vechi-49756

Președintele PDL, Vasile Blaga, îi aduce aminte șefului statului că partidul pe care îl conduce este cel care a salvat democrația în România, dar și pe Traian Băsescu, în timpul referendumului pentru demitererea președintelui, de anul trecut.

Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa (...) a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa”, a spus Vasile Blaga.

El a amintit că la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012 pe scenă nu urca niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment.

„PDL de acum e PDL din vară care a apărat statul de drept şi pe domnul preşedinte”, a subliniat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Declarațiile președintelui care l-au supărat pe Vasile Blaga

Traian Băsescu a declarat ieri că PDL trebuie revitalizat. „Este nevoie de un PDL revitalizat, care să fie alternativa, pentru că aşa cum merge acum mă tem că se îndreaptă spre zona marginală a politicului. Partidul are nevoie de un lider care să îl tracteze”, a declarat președintele Traian Băsescu.

El a criticat apoi, într-o emisiune televizată, conducerea actuală a PDL și pe liderul VasileBlagapentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar și pentru rezultatele proaste obținute la alegerile parlamentare din decembrie.

Șeful statului, fost președinte al PD, a spus că PDL seamănă acum în interior cu FSN și nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Traian Băsescu a mai spus că Elena Udrea - pe care, a precizat președintele, el a crescut-o politic („Ea de la mine a învățat politica!”, a spus președintele - n.r.) - poate avea șanse pentru șefia PDL la o Convenție cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă, dacă se constată că este aranjată Convenția PDL, „așa cum se produce acum”.

Întrebat dacă recunoaşte că Vasile Blaga are mai multe şanse la Convenţie, preşedintele a răspuns: „Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, dacă se face o Convenţie aranjată”.

Blaga: Președintele intervine într-o competiție internă a partidului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a comentat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a partidului și că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea.

Întrebat ce părere are despre criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, Vasile Blaga a răspuns: „Nu ştiu, văd că dintr-odată Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt foarte buni, asta am înţeles de la domnul preşedinte. Ponta şi Dragnea erau cei care înainte conduceau ostilităţile împotriva lui Băsescu. Acum văd că a reevaluat din nou, se pricepe la reevaluări foarte bine”.

Președintele Traian Băsescu a spus, evocând momentul guvernării cu PSD din 2009, că i-a plăcut atunci de Liviu Dragnea, care atunci când i s-a părut că pune condiții, l-a informat că demisionează. „Nu pot spune că n-a fost vertical atunci”, a comentat președintele.

Elena Udrea a lansat, la rândul ei, un adevărat rechizitoriu la adresa conducerii actuale a democrat-liberalilor. Candidat la șefia PDL, fostul ministru al Dezvoltării a preluat argumente şi chiar formulări din evaluarea dură pe care preşedinteleTraian Băsescu a făcut-o ieri situaţiei din PDL.

Nu este primul conflict între Traian Băsescu şi Vasile Blaga. Există un precedent în 2011, şi tot înaintea unor alegeri interne în PDL, când președintele l-a susținut deschis pe Emil Boc la șefia partidului, în detrimentul lui Vasile Blaga, pe care l-a acuzat că are un pact cu opoziția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri