Poza virală a unui șofer de camion care dezvăluie cum arată 28 de ani de expunere la soare

Data actualizării: Data publicării:
batran expus la soare

Cu toții știm că trebuie să folosim cremă cu protecție solară atunci când mergem la plajă, dar puțini dintre noi aleg să o folosesc însă pentru îngrijirea zilnică.

Tenul nostru este afectat de razele UV pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Poza unui bărbat care a lucrat ca șofer timp de 28 de ani este cea mai bună dovadă a efectului devastator pe care îl are soarele asupra tenului, potrivit metro.co.uk.

Fotografia bărbatului de 69 de ani, publicată în New England Journal of Medicine, arată cât de îmbătrânită este partea feței lui care a fost expusă la soare pe parcusul a 28 de ani.

După ce a fost examinată, medicii spun că partea stângă a feței „dă semne de sindromul Favre-Racouchot din cauza pielii distruse de lumină”.

Timp de 28 de ani, șoferul de camion a avut partea stângă expusă la razele UVA, prin geamul mașinii, în timp ce partea dreapta a fost relativ ferită de lumină.

Razele UVA pot penetra geamul și norii, iar expunerea îndelungată poate duce la distrugerea fibrelor elastice ale tenului – ceea ce explică ridurile adânci.

Pe lângă faptul că îmbătrânește tenul, expunerea la razele UVA poate duce la cancer de piele. Așa că este foarte importantă folosirea cremei de protecție și atunci când sunt nori.

În cazul șoferului, medicii îl sfătuiesc să meargă regulat la controale, pentru eventualitatea apariției cancerului de piele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri