Video Aglomerație pe drumurile către mare și munte. Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui

Data actualizării: Data publicării:
Coadă de mașini
Foto: Captură Digi24

Românii au pornit spre mare și munte, așa că drumurile s-au aglomerat. Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu prudență. Mai ales că sunt multe zone în care au fost impuse restricții.

Avem parte, în sfârșit, de soare și temperaturi ridicate, adică o vreme numai bună pentru ieșiri în aer liber. Și nu puțini sunt cei care ar vrea să plece la munte sau la mare, măcar pentru o zi. Din păcate, pe mulți îi descurajează drumul până acolo. Autostrada Soarelui s-a transformat în șantier. Până pe 27 mai, circulația este restricționată pentru lucrări de reabilitare. Pe drumul spre munte, chiar dacă nu se lucrează, aglomerația e nelipsită weekend de weekend.

Centrul Infotrafic anunță că sâmbătă dimineața se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui, iar în unele zone s-au format coloane de mașini.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul către litoral, valorile de trafic sunt intense, iar pe tronsoanele kilometrice 11-12+500 și 28-29+500 se circulă în coloană.

De asemenea, și la intrarea pe autostradă din DNCB, se circulă în coloană.

Polițiștii reamitesc că, până la finalul lunii mai, pe autostrada București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile.

De asemenea, Centrul Infotrafic anunță că a fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricționată circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București.

Șoferii care încheie coloane de mașini ce încetinesc sau opresc brusc sunt sfătuiți să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii din spate să reducă din timp viteza.

Trafic îngreunat în zona stațiunilor montane

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul rutier s-a intensificat și pe DN1 Bucureşti – Braşov. Astfel, se circulă în coloană de la kilometrul 102 (localitatea Nistorești) până la kilometrul 104, pe sensul către Braşov al DN1, în zona oraşului Comarnic, judeţul Prahova.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi între kilometrii 129 – 131, între localităţile Poiana Ţapului şi Buşteni.

Trafic intens este şi pe Centura de Vest a oraşului Ploieşti, între kilometrii 55 (localitatea Brazi) şi 54 (localitatea Strejnicu).

Polițiștii avertizează că în localitatea Românești pe DN1, la km 51+200, un autoturism s-a răsturnat pe carosabil, pe sensul de urcare, iar traficul este restricționat.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri