Gheorghe Piperea: 900 de oameni, disponibilizați la Oltchim și Arpechim

Data publicării:
oltchim 855155-Mediafax Foto-Laszlo Raduly-1

Salariații se pot înscrie pe lista de disponibilizați și pot primi sume compensatorii.

Ce spun sindicaliștii

Corneliu Cernev, lider de sindicat la Oltchim, a declarat la Digi24 că ştia de demersurile administratorului juridic şi de demersurile Guvernului şi mereu a cerut protecţie pentru cei care vor pleca acasă. Salariații disponibilizați vor beneficia de indemnizație de şomaj, de un ajutor de completare bănesc până la 15 mililioane şi de plăţile compensatorii de 6 și 18 salarii.

Marian Dumitru, lider sindical Arpechim, a spus la Digi24 că nu am primit această veste și că nu susține ca vreun angajat să plece acasă atât timp cât nu are o garanție de plată. „Nu sunt de acord să plece nimeni. Până când investotorii nu se pronunţă că sunt interesaţi să pună pe picioare nu sunt de acord cu şomajul. (...) Sunt de acord cu plăţi compensatorii, dar în baza unei strategii clare. Vreau să văd mai întâi strategia şi apoi să mă pronunţ” a spus Marian Dumitru.

Liderul sinducal a subliniat că, în cazul în care nu se va respecta legea probabil că oamenii vor ieşi în stradă.

„Gheorghe Piperea trebuie să prezinte un program de relansare şi restructurare care să fie aprobat, abia apoi vorbim de concedieri. Nu ştiu să fie o lege care să-i asigure acest termen săptămâna viitoare”, a conchis sindicalistul.

Cinci investitori interesați

Cel puţin cinci investitori sunt interesaţi de preluarea combinatului Oltchim. Printre aceştia se numără Fortissimo Capital, un fond de investiţii israelian. Alţi trei investitori sunt curtaţi de administratorii judiciari ai Oltchim.

Gheorghe Piperea anunța mai devreme că este vorba de un fond de investiţii din Israel, care se numeşte Fortissimo Capital, dar că nu e singurul. „Sunt cinci care şi-au manifestat intenţia, sunt încă trei pe care îi vizam noi printr-o cerere de ofertă”, a declarat administratorul judiciar.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri