AUR îi propune pe „Garcea”, Piperea și Terheș la Parlamentul European. Partidul și-a anunțat lista de candidați pentru alegeri

Data actualizării: Data publicării:
George Simion pe scenă la lansarea candidaților la europarlamentare
AUR și-a lansat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din 2024. Foto: Inquam Photo/ George Călin.

Partidul extremist AUR și-a lansat, sâmbătă, candidații la alegerile europarlamentare. Pe lista de 44 de candidați se numără actuali europarlamentari precum Christian Terheș, ales în urmă cu patru ani pe listele PSD, sau actorul Mugur Mihăescu, cunoscut pentru personajul „Garcea”. Reprezentanții AUR au prezentat și planul lor pentru Parlamentul European, reluând tezele conspiraționiste obișnuite ale extremei-drepte - „Ne vom opune globalismului, tendinţelor de dezrădăcinare şi a oricăror presiuni de dezbinare a ţărilor UE dar şi a românilor”.

Pe lista de 44 de candidaţi se află Christian Terheş, Claudiu Târziu, Dan Tănasă, Şerban Dimitrie Sturza, Gheorghe Piperea, Mugur Mihăescu, Monica Iagăr. Lista cuprinde 44 de candidaţi, însă ordinea pe listă va fi stabilită în luna aprilie 2024. Vârsta medie a celor 44 de candidaţi este de 45 de ani, iar 45,5% din listă a fost rezervată femeilor, potrivit AUR.

„Misiunea noastră are un scop precis atât în Parlamentul European, cât şi în cadrul instituţiilor europene. Relaţia cu Uniunea Europeană trebuie să aducă în primul rând beneficii României, cetăţenilor noştri.  România este membră cu drepturi depline şi credem într-o Europă puternică, care să răspundă nevoilor tuturor cetăţenilor.

Cheia unei bune colaborări este o relaţie biunivocă, din care ambele entităţi să aibă de câştigat.

Am arătat că suntem o ţară cu oameni cumsecade, iar cetăţenii români care trăiesc în alte state membre UE sunt recunoscuţi ca oameni harnici şi serioşi. E meritul lor şi al familiilor lor”, se arată în documentul AUR de prezentare a candidaților săi.

„AUR va susţine doar acea Europă care îşi va respecta cetăţenii, libertăţile fundamentale, identitatea creştină şi familia ca stâlp al societăţii. AUR va garanta drepturile tuturor românilor care trăiesc pe teritoriul UE şi în afara ei.  Susţinem democraţia reală în interiorul UE, libertatea, egalitatea şi promovarea păcii.

România este membru deplin în UE, suntem o ţară suverană, care va contribui la dezvoltarea şi promovarea şi stabilitatea naţiunilor europene. Susţinem o Europă sigură şi prosperă pentru toţi cetăţenii ei. Vom promova coeziunea în interiorul UE, reducerea considerabilă a decalajelor economice între statele UE. 

AUR susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cea mai concretă cale în acest sens fiind unirea liber consimţită a celor două state româneşti.

Ne vom opune globalismului, tendinţelor de dezrădăcinare şi a oricăror presiuni de dezbinare a ţărilor UE dar şi a românilor. Cetăţenii români şi din celelalte ţări europene trebuie să fie educaţi în spiritul valorilor creştine, iar cei care vin din alte continente şi culturi trebuie să fie stimulaţi să-şi însuşească aceste valori ale civilizaţiei noastre”, mai spun cei de la AUR.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri