Persoanele care adoptă ar putea beneficia de un concediu pentru integrarea copilului în familie

Data publicării:
mame cu copii - 5436165-Mediafax Foto-Raul Stef

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a spus că această prevedere a fost introdusă în propunerile de modificare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei, în urma cererilor pe care ANPDCA le-a primit de la părinţi care au adoptat, de la fundaţiile care au experienţă în acest domeniu, dar şi de la specialiştii din direcţii, notează Mediafax.

"Ne-am gândit să intervenim cu această modificare la lege, nu atât pentru nevoile adoptatorului, ci pentru nevoile copilului care a fost adoptat. Mulţi dintre aceşti copii vin, în această etapă, cu oarecare tulburări emoţionale, uneori cognitive, alţii cu probleme de sănătate. În plus, ei au nevoie de statul mamei acasă lângă ei, pentru o anumită perioadă, până când se acomodează. Nevoile copiilor adoptabili şi adoptaţi diferă mult şi semnificativ faţă de nevoile unui copil biologic. La fel, şi nevoia de intervenţie a familiei care a adoptat copilul este alta. Din aceste considerente, şi pentru a ne asigura că cel mic nu mai trece prin alte stări emoţionale sau prin alte dificultăţi în evoluţia lui, ne-am gândit să cuprindem în proiectul de modificare a Legii 273 şi acest concediu, pe care sperăm să ni-l aprobe cei care decid mai departe", a declarat Gabriela Coman.

Ea a explicat că şi-ar dori ca acest concediu să fie similar celui pentru îngrijirea copilului, însă acest lucru nu a fost încă stabilit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri