Procesiune cu o relicvă a Papei Ioan Paul al II-lea, la București

Data actualizării: Data publicării:
papa procesiune

Aproape 500 de credincioşi au asistat astăzi la o procesiune religioasă pe străzile din Capitală. O relicvă a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost purtată până la Catedrala Sfântul Iosif, unde fostul secretar personal al Papei a oficiat o liturghie specială.

Credincioşii s-au adunat mai întâi în piaţeţa care poartă numele fostului Suveran Pontif. Vreme de jumătate de oră s-au rugat şi s-au recules în faţa monumenutului dedicat Papei Ioan Paul al II-lea.

„Nu îl celebrăm pe un om, ci celebrăm un om care este sfânt şi care ne aduce mai aproape de Dumnezeu şi ne ajutăm să devenim cetăţeni mai buni”, a spus preotul Francisc Doboş.

Unul dintre preoţi a reciti mesajul fostului Papă la sosirea în România, acum 15 ani.

În fruntea alaiului au stat o cruce donată de fostul papă tinerilor din întreaga lume, un tabloul cu chipul lui Ioan Paul al doilea şi un relicvarium care conţine câteva picături de sânge al fostului Suveran Pontif.

Cei 500 de credincioşi au plecat apoi spre Catedrala Sfântul Iosif, acolo unde preoţii, în frunte cu arhiepiscopul de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea, au oficiat o slujbă liturgică.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost declarat sfânt în luna aprilie a acestui an, după ce a fost canonizat într-o slujbă oficiată la Vatican. Fostul Suveran Pontif este sărbătorit de catolici în fiecare an, pe 22 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri