Ce face compania britanică Alison Hayes cu producția din România

Data publicării:
alison-hayes

Grupul britanic Alison Hayes, care produce în România haine pentru retaileri internaţionali, îşi explică decizia de a închide activitatea de producţie la fabrica din Urziceni prin concentrarea întregii producţii la Buzău, urmând ca la Urziceni să fie menţinute operaţiunile de cercetare-dezvoltare, financiare, resurse umane, depozitare şi logistică. Ca umare a acestor măsuri, o parte din personalul din Urziceni va fi mutată la Buzău.

alison-hayes

„În viitor, întreaga capacitate de producţie in-house va fi concentrată la fabrica de la Buzău, al cărei personal va fi sporit prin transferul parţial al angajaţilor de la fabrica din Urziceni. La Urziceni, pe de altă parte, compania va concentra operaţiunile de cercetare şi dezvoltare, financiare, resurse umane, depozitare şi logistică, utilizând, astfel, la maximum facilităţile acestui punct de lucru, în scopul pentru care a fost construit iniţial”, a precizat compania.

La începutul lunii martie, britanicii de la Alison Hayes au motivat decizia de a închide fabrica din Urziceni, unde lucrează peste 350 de angajaţi, prin costul prea mare cu transportul angajaţilor şi prin faptul că mulţi dintre aceştia nu vin la muncă, potrivit Profit.ro.

„Ne reafirmăm angajamentul faţă de piaţa din România, care este principalul nostru centru de producţie în Europa. În România, vom continua să avem al doilea sediu central, cu sute de angajaţi care să susţină operaţiunile noastre în întreaga lume. Vom continua să stimulăm inovaţia prin investiţii în cercetare şi dezvoltare, pentru a oferi clienţilor săi produse de calitate şi cu design inovativ”, a declarat, directorul de operaţiuni al Alison Hayes, Nicolas Georghiades.

Alison Hayes deţine o fabrică în Urziceni şi una în Buzău şi lucrează cu în jur de zece subcontractori în toată ţara. Firma exportă anual 8,7 milioane de unităţi şi are o cifră de afaceri de peste 70 milioane euro pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri