Investitorii Tesla, revoltați de atitudinea lui Elon Musk, care l-a numit „pedofil” pe un scafandru britanic implicat în salvarea copiilor din Thailanda

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk
@Agerpres

Investitorii Tesla i-au cerut CEO-ului companiei, Elon Musk, să prezinte scuze după ce l-a numit „pedofil” pe un scafandru britanic care a fost implicat în operaţiune de salvare a copiilor blocaţi în peştera din nordul Thailandei, scrie The Guardian, potrivit News.ro. 

Elon Musk
@Agerpres

Musk a fost criticat dur de acţionarii şi de analiştii din Silicon Valley, care au numit comportamentul său „imatur”.

Musk l-a numit pe scafandrul Vernon Unsworth „un pedofil” pe Twitter după ce Unsworth a afirmat că submarinul pe care l-ar fi trimis Musk să ajute operaţiunea nu ar fi avut succes şi că totul a fost o acţiune de PR din partea lui Musk.

James Anderson, partener la Baillie Gifford, al patrulea cel mai mare acţionar de la Tesla, a declarat pentru The Guardian că „sfârşitul carbonului” este esenţial pentru Tesla dar că „este frustrant că progresul în acest sens este acoperit de această poveste”.

„Ne aflăm în contact cu compania şi sperăm că această problemă este tratată serios. Am dori să vedem pace, linişte şi execuţie la companie”, a declarat el.

Dacă Musk nu îşi va schimba comportamentul, „va avea un impact negativ dramatic asupra companiei”, a declarat Gene Munster, şeful cercetării la Loup Ventures:  „Trebuie să înceapă totul prin a-şi cere scuze”.

Loup Ventures a publicat o scrisoare deschisă adresată lui Musk, în numele investitorilor, în care se precizează că afirmaţiile sale despre Unsworth „au întrecut măsura” şi i se cere lui Musk să prezinte scuze.

„În ultimele şase luni, au fost prea multe exemple legate de un comportament îngrijorător care a afectat încrederea investitorilor”, se arată în scrisoare.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri