Israelul a livrat căşti şi veste antiglonţ pentru serviciile de urgenţă şi organizaţiile civile ucrainene

Data publicării:
Ukraine Crisis / military drill near Kyiv
Militari ucraineni lângă Kiev. Foto: Profimedia Images

Israelul a livrat 2.000 căşti şi 500 veste de protecţie pentru servicii de urgenţă şi organizaţii civile din Ucraina, informează Reuters. Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat luna trecută că va autoriza livrarea de veste şi căşti de protecţie, semnalând o schimbare de poziţie a Israelului în ce priveşte furnizarea de astfel de echipamente pentru Ucraina.

Mediator în criza dintre Ucraina şi Rusia, Israelul a condamnat invazia rusă, dar s-a limitat la acordarea de ajutor umanitar pentru a nu-şi tensiona relaţiile cu Moscova, un actor major în Siria, unde Israelul coordonează lovituri aeriene împotriva desfăşurărilor iraniene.

Kievul şi-a exprimat anterior frustrarea faţă de refuzul Israelului de a-i furniza ceea ce el consideră a fi ajutor defensiv împotriva Rusiei.

La începutul lunii mai, Israelul a anunțat că poate oferi Ucrainei, sub formă de ajutor militar, „multe lucruri, de la căști până la sistemul antirachetă Iron Dome”. Anunțul, făcut public marți, 3 mai, a venit la puțin timp după ce Israelul a denunțat declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a sugerat că Adolf Hitler ar fi avut origini evreiești.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri