Jurnalist asasinat în Mexic. Mai mulți oameni înarmați l-au împușcat în timp ce mergea cu taxiul

Data publicării:
Polițist din Mexic inarmmat langa masina de politie
Polițist din Mexic. Foto: GettyImages

Un jurnalist care lucra de asemenea ca şofer de taxi a fost asasinat în statul Veracruz din estul Mexicului, au anunţat postul de radio la care era angajat şi organizaţia nonguvernamentală pentru apărarea libertăţii de exprimare Articulo 19.

Pedro Pablo Kumul, care lucra ca reporter pentru grupul regional AX Multimedios la posturile de radio AX Noticias şi Es Amor, a fost asasinat luni, a scris grupul media pe reţelele sociale, relatează AFP.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, crima a avut loc luni seară când atacatori aflaţi într-o camionetă au deschis focul asupra taxiului pe care îl conducea Kumul, care a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un stâlp. Kumul a fost găsit fără semne vitale în interiorul taxiului, potrivit Agerpres.

„Potrivit unor informaţii publice, Pedro a fost lovit de un vehicul şi ucis cu o armă de foc în cartierul Casa Blanca”, în capitala Veracruz, a precizat la rândul său ONG-ul Articulo 19 pe Twitter.

Parchetul şi autorităţile locale nu au publicat deocamdată niciun comunicat cu privire la această crimă.

Organizaţia internaţională Reporteri fără Frontiere (Reporters sans Frontieres, RSF) a declarat că „este pe cale să confirme informaţii” în legătură cu acest caz.

Potrivit RSF, peste 150 de jurnalişti au fost ucis în Mexic începând cu anul 2000 până în prezent. Aceste crime rămân, majoritatea, nepedepsite.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri