America de Nord a fost depășită la numărul de infectări cu noul coronavirus. Cele două Americi au jumătate din totalul cazurillor

Data publicării:
ilustrație 3D coronavirus
Foto: Getty Images

America Latină şi zona Caraibilor au devenit regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, peste 4,3 milioane de cazuri, depășind America de Nord, potrivit unui bilanţ publicat de AFP, scrie Agerpres. Cele două continente americane au puțin mai mult de jumătate din cazurile înregistrate în întreaga lume.

America Latină şi zona Caraibilor au înregistrat un total de 4.340.214 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și au depăşit America de Nord, care a raportat 4.330.989 de cazuri (cele mai multe în SUA, peste 4,2 milioane de contaminări şi aproape 150.000 de decese).

Bilanțul pe întreg mapamondul a depășit 16 milioane de cazuri de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

În America Latină, Brazilia este ţara cel mai afectată, cu 2.394.513 cazuri şi 86.449 de victime. Creşteri ale contaminărilor au fost constatate în Mexic, Peru, Columbia şi Argentina, ţări care încearcă să îşi relanseze activităţile economice pentru a limita impactul pandemiei.

Prin prisma numărului de decese, Europa se menţine pe primul loc, cu 207.933 de victime, fiind urmată de America Latină şi zona Caraibilor (182.726 de decese) şi Statele Unite şi Canada (155.673 de decese).

Potrivit unui anunţ făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în luna mai, continentul american a devenit noul epicentru al pandemiei de COVID-19, după Europa.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri