Atac armat în Noua Zeelandă. Supraviețuitor: Mă rugam la Dumnezeu să rămână fără gloanțe

Data publicării:
supravietuitor masacru noua zeelanda
Zeci de oameni au fost uciși în atacul armat din Noua Zeelandă

Un supraviețuitor al masacrului din Noua Zeelandă povestește cum a reușit să scape cu viață după ce doi bărbați au deschis focul asupra oamenilor, la două moschei din Christchurch, și au ucis cel puțin 49 de persoane, scrie BBC News.

supravietuitor masacru noua zeelanda
Zeci de oameni au fost uciși în atacul armat din Noua Zeelandă

Supraviețuitorul, filmat cu hainele pline de sânge imediat după atac, spune că l-a văzut pe atacator cum a împușcat un bărbat drept în piept. Martorul susține că atacul armat din Noua Zeelandă a durat aproximativ 20 de minute: „Mă tot gândeam că trebuie să rămână fără gloanțe la un moment dat. Practic, am așteptat și m-am rugat la Dumnezeu să se termine ploaia de gloanțe”, povestește el.

Atacatorul a deschis focul în fața moscheii, apoi a intrat în camera de rugăciune pentru bărbați, apoi în cea pentru femei. „A venit pe partea asta, a împușcat tot. a mers în cealaltă cameră și le-a împușcat pe femei”, povestește martorul.

Alt bărbat a supraviețuit ascunzându-se și spune că oamenii disperați au început să spargă ferestrele moscheii pentru a-și salva viețile: „A început să îi împuște. Dacă avea impresia că mai e cineva în viață, continua să împuște. Nu voia să rămână nimeni în viață”.

În cazul celui de-al doilea atac, martorii au povestit că un bărbat cu o cască neagră de motociclist a deschis focul asupra celor aproximativ 100 de oameni care se rugau în moschee. Atacul a avut loc la scurt timp după cel de la moscheea Al Noor.

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în Noua Zeelandă, în atacuri armate comise în două moschei din oraşul Christchurch. Poliţia a reţinut patru suspecţi: trei bărbaţi şi o femeie, dintre care unul a fost eliberat. Unul dintre cei reţinuţi ar fi transmis live, pe internet, atacul. Individul postase pe Facebook un mesaj împotriva musulmanilor. Apoi, cu o cameră prinsă de hainele sale, ar fi transmis momentul în care a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul asupra celor aflaţi acolo.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri