Galerie Foto Managerul unei firme de limuzine și-a aflat pedeapsa în aplauzele publicului, fiind găsit vinovat pentru un accident cu 20 de morți

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Managerul unei firme de limuzine și-a aflat pedeapsa în aplauzele publicului, fiind găsit vinovat pentru un accident cu 20 de morți FOTO: captură video CBS

Managerul unei firme de limuzine a fost condamnat miercuri pentru omor din culpă, în aplauzele celor prezenți, în urma unuia dintre cele mai brutale accidente rutiere din SUA din ultimele două decenii.

Nauman Hussain conducerea firma Prestige Limousine atunci când o limuzină plină cu persoane care participau la aniversarea unei femei care împlinea 30 de ani a ieșit de pe drum, după ce frânele s-au defectat. Accidentul petrecut în statul New York, în 2018, s-a soldat cu decesul a 20 de persoane, relatează CBS News.

Nauman Hussain FOTO: Profimedia Images
Nauman Hussain FOTO: Profimedia Images

Hussain riscă 15 ani de închisoare. În momentul în care a fost pronunțat verdictul, cei prezenți au început să aplaude frenetic, în timp Hussain părea devastat de veste.

Procurorii au spus că acesta nu făcuse intenționat inspecțiile tehnice obligatorii la limuzina implicată în accident, știind că verificările ar fi dezvăluit defecțiunile la sistemul de frânare.

Odată ieșită de pe șosea, limuzina masivă a lovit o mașină parcată, mai mulți copaci, iar în final s-a prăbușit în albia unui pârâu în Schoharie, un sat la vest de Albany. 17 pasageri, șoferul și doi trecători au murit în această tragedie.

Avocatul lui Hussain, Lee Kindlon, a susținut că acesta a fost indus în eroare de un service auto și că nu știa care este starea vehiculului. Dar ancheta nu a găsit nicio probă care să susțină asta.

Juratii și-au dat verdictul în a doua zi de deliberări, iar condamnarea a venit ca o consolare pentru familiile victimelor, care au așteptat prea mult timp ca cineva să fie tras la răspundere, procesul suferind amânări din cauza pandemiei. Fostul manager chiar ajunsese la un moment dat la un acord cu acuzarea în urma căruia pedeapsa ar fi fost redusă mult, dar anul trecut un judecător a respins înțelegerea.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri