O femeie care a călătorit singură în peste 80 de țări spune că nu pleacă niciodată la drum fără brățara sa. Ce scrie pe ea

Data publicării:
bratara
Foto: Captură Business Insider

De la Islanda și Italia la Thailanda și Vietnam, Pamela Holt, în vârstă de 54 de ani, a explorat peste 80 de țări, iar în cele mai multe dintre aceste aventuri a călătorit singură. Într-un interviu pentru Business Insider, Pamela a dezvăluit că poartă mereu cu ea o brățară pe care sunt gravate câteva informații cruciale.

Pamela spune că poartă mereu la mână o brățară cu un mesaj ascuns pentru cadrele medicale. I-a venit această idee după o călătorie din anul 2009, când mergea cu barca spre o insulă din Galápagos, iar după șapte zile de drumeții prin Amazon a început să se simtă rău. Când a ajuns pe insulă, și-a pierdut cunoștința.

„Tot ce îmi amintesc este că am coborât din barcă”, a declarat Pamela. „Și mi-au spus mai târziu că m-am uitat la taximetriștii de acolo și am leșinat”, adaugă ea. 

Pamela a spus că nu exista niciun spital pe insulă, așa că unul dintre taximetriști a dus-o la el acasă.

„Soția lui a avut grijă de mine timp de aproximativ cinci zile”, a spus ea, adăugând că a dormit în cea mai mare parte a timpului. „Această femeie a trebuit să-mi facă dușuri pentru a-mi menține febra scăzută, iar eu nu aveam nicio brățară de identificare care să-i spună vreo informație medicală”.

După această experiență, Pamela a știut că trebuie să găsească o modalitate de a comunica cu personalul medical în caz de urgență.

O brățară cu un mesaj important

Ea a găsit un vânzător care face bijuterii personalizate, inclusiv modele specifice alertelor medicale. A cumpărat o brățară din cupru și a cerut să i se graveze numele și un simbol medical pe partea din față. Detaliile medicale ale Pamelei și un număr de contact de urgență sunt scrise pe interiorul bijuteriei.

„Am găsit o brățară care mi-a plăcut și am personalizat-o”, a spus Pamela. „Este la modă”. Și, cel mai important, o face să se simtă în siguranță în timpul călătoriilor sale de una singură. 

Pamela împărtășește experiențele sale din întreaga lume în emisiunea ei, „Me, Myself & the World”, unde explică ce lecții cheie a învățat în călătoriile sale. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri