Papa Francisc, ultima slujbă în Brazilia, în fața a milioane de credincioşi

Data publicării:
rio papa

Cea mai cunoscută plajă din lume s-a transformat astăzi într-un uriaş loc de rugăciune. Trei milioane de credincioşi au umplut plaja Copacabana din Rio de Janeiro, pentru a asculta slujba oficiată de Papa Francisc. A fost ultima liturghie a Suveranului Pontif în Brazilia, iar peste câteva ore, acesta va pleca spre Roma.


ACTUALIZARE 19.30. Liderul Bisericii Catolice a avut un mesaj simplu pentru tineri - schimbaţi lumea. I-a îndemnat, totdată, să nu le fie teamă să-şi declare iubirea faţă de Iisus Hristos, în timp ce i-a sfătuit pe preoţi să fie mai apropiaţi de oameni.  

Suveranul Pontif va avea în această seară o nouă întâlnire cu episcopii, după care li se va adresa celor 60.000 de voluntari care au ajutat la desfăşurarea evenimentului din Brazilia.

Ultima etapă a programului său încărcat va fi un discurs pe aeroportul din Rio de Janeiro, după care avionul lui va decola spre Roma.


 Printre participanţii la slujbă s-au aflat şi preşedinţii Braziliei, Argentinei şi Boliviei. Suveranul Pontif a străbătut drumul de la elicopter spre scena amenajată pe plajă în papamobil.

Mulţimea a încercat să ajungă cât mai aproape de înaltul prelat. Papa s-a oprit să ia în braţe un copil şi să dea binecuvântarea unor credincioşi.

(VIDEO - Imagini de pe Copacabana) 

Au existat şi momente care au surprins agenţii de securitate: un puşti s-a apropiat foarte mult de papamobil, iar haina aruncată înspre papă era cât pe ce să îl lovească în faţă.

După ceremonia religioasă, Suveranul Pontif va avea, spre seară, o nouă întâlnire cu episcopii, după care li se va adresa celor 60 de mii de voluntari care au ajutat la desfăşurarea evenimentului din Brazilia.

Papa Francisc va rosti un ultim discurs pe aeroportul din Rio, după care avionul său va decola spre Roma. 

Citiți și:

VIDEO. Flash mob cu episcopi la Rio

Papa Francisc, ultima noapte în Brazilia


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri